herregårdsplank Douglas

Dane-Wood Herregårdsplank
Det eksklusive valg – plankerne produceres i Danmark – af dansk Douglas

Det er nogle utrolig flotte planker med en fantastisk åretegning – og med det velkendte nordiske lyse look.

Sortering vedrører plankernes udseende:

Select: Ensartet udseende uden knaster. Der kan være enkelte udborede knaster op til 15 mm, som er erstattet af en prop, som har samme længderetning som resten af træet. Split er tilladt.

Natur: Naturligt udseende med forekomster af farve- og strukturforskelle. Knaster og mindre revner, som er spartlet. Max. knaststørrelse er 60 mm eller 30 cm2. Spartling af revner i disse er tilladt. Max. spartling er Ø 40 mm eller 15 cm2. Revner op til bredde 8 mm og længde 200 mm. Spartling af disse er tilladt. Forefaldende splint er tilladt.

Rustik: Naturligt udseende med forekomster af farve- og strukturforskelle. Knaster og mindre revner, som er spartlet. Max. knaststørrelse er Ø 80 mm eller 50 cm2. Spartling af revner i knaster er tilladt. Max. spartling er Ø 50 mm eller 25 cm2. Udbedring af knasthuller med løse knaster er tilladt. revner op til bredde 10 mm og længde 500 mm. Spartling af disse er tilladt. Forefaldende splint er tilladt.

Velegnet til gulvvarme. Dog må gulvets overfladetemperatur ikke overstige 27 grader. Fremløbstemperaturen må højst være 35 grader.

Planketykkelse : 23 mm med toplag på 6 mm

Bredde : 250 – 300 – 350 og 400 mm

Længde : 3000 – 6000 mm. Op til 20% af plankerne i kortere længder.

Plankerne kan mixes i de forskellige bredder.

I op 20 % af arealet kan plankerne være kortere end tre meter. Disse planker bruges oftest til at starte og slutte med.

Opbygning: Plankerne opbygges ved krydslimning for at sikre en stabil planke med minimalt svind og krumning.  Består af tre lag: Toplag af 6 mm Douglas, mellemlag af 12 mm birkekrydsfiner og 5 mm bagside af nåletræ.

Profil: Not / Fer

Fas: 4 sidet fas

Gulvplankerne fuldlimes på beton eller anden form for fast undergulv, de kan eventuelt skrues på en strø-konstruktion.

Velegnet til gulvvarme.  Dog må gulvets overfladetemperatur ikke overstige 27 grader. Fremløbstemperaturen må højst være 35 grader.

Massiv Herregårdsplank Douglas: Herregårdsplank Douglas fås også i massive planker. Massive planker er med not og fer. Kontakt os og hør nærmere, da de laves på forespørgsel. 

 

Lud og sæbe: Overfladebehandlingen af et Douglas gulv er oftest en kombination af lud og sæbe, eventuelt en hvid sæbe hvis der ønskes et meget lyst gulv. Overfladebehandlingen er en grundbehandling. Efter montering af gulvet skal det vaskes i en sæbeopløsning 1:4. Vaskes i det produkt som er givet i forbindelse med produktionen. Dane-Wood bruger produkter fra WOCA.

Olie: Gulvplankerne kan også olieres. De behandles fem gange på Dane-Woods egen anlæg. Første behandling vil være med lud, herefter får plankerne to behandlinger med hvidpigmenteret olie og afslutningsvis to behandlinger med farveløs olie/voks. Den sidste behandling giver gulvet en stærk og vandafvisende overflade og beskytter imod slitage på den hvide olie.

4 sidet fas

 

Rengøring

Gulvet vaskes med natursæbe fra WOCA. Sæben på gulvet må gerne skumme ved påføring, herefter lader man sæben ligge på gulvet i ca. 10 min. Hvorefter gulvet tørres over med en tør klud.

Den efterfølgende rengøring og vask af gulvet kan foretages med en 1:10 eller 1:20 blanding afhængig af hvor snavset gulvet er.

Douglas gulve behandlet med lud og hvid sæbe fortsættes med at anvende WOCA Natursæbe, hvid.

Douglas gulve behandlet med olie, kan genopfriskes med olie/voks og vaske med WOCA Natursæbe.

 

Se mere her om vedligeholdelse.

Douglas plankegulv – få et eksklusivt og naturligt look

Et Douglas trægulv er utrolig flot valg. Det giver dine rum et indbydende udseende og et meget naturligt og enkelt look. Den høje kvalitet på gulvet gør også, at det fremstår meget eksklusivt. Et gulv af Douglas planker er derfor oplagt til det simple og nordiske såvel som det mere herskabelige og klassiske hjem. 

Dane-Wood tilbyder Douglas trægulv i naturlook i et væld af forskellige dimensioner og flotte overfladebehandlinger. Du kan få lige dét look, du drømmer om. Skal det være helt enkelt med ens størrelses planker? Eller drømmer du om er rustikt look med et miks af bredder på plankerne? Vi lader valget være op til dig!

Høj kvalitet og gennemført elegance

Et Douglas plankegulv fra Dane-Wood er et kvalitetsgulv, der tilfører stil, charme og elegance til enhver type rum og bolig. 

Douglas gulvet er kendetegnet af et naturlig udseende med helt fantastiske åretegninger og knaster i varierende størrelser. Gulvets naturlook lader dig fuldende dit nye hus eller renoveringen af dine rum med et virkelig flot gulv i et velkendt og nordisk look. Det er et oplagt valg til den moderne bolig, den herskabelige lejlighed såvel som det gennemførte kontormiljø.

Behandlingen af gulvet lader dig personliggøre dit valg af gulv yderligere. Det kan være med:

  • Lud og sæbe – Er en typisk kombination til at behandle denne type gulv med. Der kan bruges en hvid sæbe, hvis man ønsker et gulv med et meget lyst udtryk.
  • Olie – Man kan også behandle gulvplankerne med olie (efter den første ludbehandling). Det kunne meget vel være med en hvidpigmenteret olie og en farveløs olie/voks, der afslutter det smukke gulv med en stærk og vandafvisende overflade. 

Uanset hvilken behandling af gulvet du vælger, får du et unikt gulv af lækkert kvalitetstræ, med smukke detaljer og et gennemført look. Er du i tvivl om, hvilken behandling af gulvet du skal vælge? Så rådgiver vi dig naturligvis altid. 

Et eksklusivt valg af gulv 

Douglas plankegulve i høj kvalitet giver både dine rum et eksklusivt udtryk, men gør også, at gulvet er nemt at vedligeholde. Det skal vaskes løbende med natursæbe og kan med årenes løb også friskes op med ny olie, hvis det skulle falme. 

Køb dine smarte Douglas trægulve hos Dane-Wood og vælg mellem et utal af dimensioner og smukke overfladebehandlinger. Én ting er sikkert, når du handler hos os – får du et exceptionelt kvalitetsgulv tilpasset netop dine ønsker!

RING TIL OS:

+45 75 50 80 33

EMAIL TIL OS:

info @ dane-wood.com

CVR.: DK 31364426

SHOW ROOM

Lyshøj Alle 2, 6000 Kolding

OBS: Indkørsel via Skolebakken. 

ÅBNINGSTIDER

Mandag til Fredag 9 - 17 *
* Eller efter aftale

Kontakt os gerne telefonisk - også for en aftale i åbningstiden.

Ring venligst på tlf.: 75 50 80 33

Dane-Wood®