herregårdsplank Eg

Dane-Wood Herregårdsplank
Det eksklusive valg – plankerne produceres i Danmark – af dansk egetræ

 Sorteringerne vedrører plankernes udseende:

Natura Plus: Naturligt udseende med forekomster af mindre farve- og strukturforskelle. Få knaster og få små revner, som er spartlet. Max. knaststørrelse er Ø 30mm eller 8 cm2. Spartling max. 15mm eller 3 cm2. Revner op til bredde 2mm og længde 40mm. Spartling af disse er tilladt. Spartles med brun spartelmasse.

Natura: Naturligt udseende med forekomster af farve- og strukturforskelle. Knaster og mindre revner, som er spartlet. Max. knaststørrelse er tilladt max. 40mm eller 15 cm2. Revner op til bredde 8mm og længde 200mm. spartling af disse er tilladt. Splint er tilladt, max. 1/3 længde og max. 5 cm bredde. Spartles med brun spartelmasse.

Renaissance: En varieret overflade med forekomster af farve- og strukturforskelle. Knaster og farveforskelle kan forekomme. Max. knaststørrelse (levende) 80mm eller 60 cm2. Spartlinger max. Ø 50mm eller 15 x 500mm. splint er tilladt, max. 1/3 af længden og max. 5 cm bredde. Alle spartlinger er 3D. Spartles med sort spartelmasse.

 

Velegnet til gulvvarme. Dog må gulvets overfladetemperatur ikke overstige 27 grader. Fremløbstemperaturen må højs være 35 grader.

Planketykkelse: 23mm med en toplag på 6 mm

Bredde:   250, 300 og 350mm

Længde: 2000 til 5500mm

                5000 til 6000mm (på forespørgsel)

Opbygning: Plankerne opbygges ved krydslimning for at sikre en stabil planke med minimalt svind og krumning. Opbygget af tre lag: Toplag af 6mm eg, mellemlag af birkekrydsfiner og 5 mm bagside af nåletræ.

Gulvplankerne fuldlimes på beton eller anden for for fast undergulv, de kan eventuelt skrues på en strø-konstruktion.

 Velegnet til gulvvarme. Dog må gulvets overfladetemperatur ikke overstige 27 grader. Fremløbstemperaturen må højst være 35 grader.

 

                                                                   

 

 

Olie: Gulvplankerne olieres 3 gange med lufthærdende olie fra WOCA. De første 2 gange er med klar eller pigmenteret olie. Den behandling er altid med klar olie/voks, som giver gulvet en stærk og vandafvisende overflade.

Børstet overflade: En børstet overflade fremhæver træets naturlige struktur. Sommer-vedet ( den bløde del af årringene) børstes væk og derved fremstår årringene tudeligere og gulvet får en hårdere og mere slidstærk overflade.

Røget Eg: Vi har eget røgkammer og er derfor i stand til at tilpasse processen efter hvor mørk en glød man ønsker gulvet skal have. 

I Dane-Wood har vi over 60 forskellige overflader, de fleste kan vi præsentere dig for i vores udstilling i Kolding.  

 

Rengøring: Gulvet vaskes med natursæbe fra WOCA. Sæben på gulvet må gerne skumme ved påføring, herefter lader man sæben ligge på gulvet i ca. 10 min. Hvorefter gulvet tørres over med en tør klud. 
Den efterfølgende rengøring og vask af gulvet kan foretages med en 1:10 eller 1:20 blanding, afhængigt af hvor snavset gulvet er.

Gulvet kan vedligeholdes og genopfriskes med olie/voks.

Se mere her om vedligeholdelse.

Egetræsplanker er et dansk kvalitetsprodukt

Skal du have et plankegulv så er egetræsplanker i Herregårdsplank serien fra Dane-Wood en sikker løsning – og tilmed et helt igennem dansk produkt.

Vores trægulve er af høj kvalitet, hvor der i hele processen, fra egestammerne blive udvalgt og til det færdige gulv lægges, bliver taget højde for at slutresultatet skal blive perfekt.

Dansk eg, dansk opskæring og dansk produktion

 • Produceret af danske egetræer
 • Opskåret lokalt
 • Produceret i Dane-Woods egne produktionslokaler lidt uden for Kolding
 • Træet er selvfølgelig lovligt skovet og certificeret

Med Herregårdsplank får du et gulv, der kan skabe glæde i generationer

Ud over et smuk et trægulv, som viser en naturlig skønhed, får du også et holdbart gulv. Eg er en hård trætype samt et slidstærkt materiale. Så med et gulv af egetræ planker, får du et plankegulv, der er tidløst og som flittigt kan bruges i mange år. Trægulv eg giver et elegant og klassisk look med de unikke aftegninger som naturen har tilføjet træet. Eg har været et naturligt træ i Danmark de sidste 9000 år, og passer godt ind i den nordiske stil, da det nærmest altid har været en stor del af naturen omkring os.

Dane-Woods flotte og eksklusive Herregårdsplank fås i følgende sorteringer:

 • Natura Plus – meget få og små levnende knaster. Enkelte af plankerne kan være uden knaster.
  Fremtræder med et harmonisk og roligt udtryk.
 • Natura – mindre og lidt større knaster vil forekomme. Større knaster vil være spartlet og enkelt langsgående revner vil være spartlede.
  Fremtræder med et naturligt udtryk.
 • Renaissance – en del knaster i varierende størrelser, knaster og revner vil være spartlede. Splitved vil i mindre grad kunne forekomme.
  Fremtræder med et levende udtryk.

Du får egeplanker der er op til 6000 mm lange (6 meter) og med en bredde op til 350 mm, og med de brede og lange planker får du et gulv, der signalerer kvalitet og ro. De er tilmed velegnede til gulvvarme.

Overfladen er du selv med til at bestemme, da Dane-Wood har 60 forskellige typer af overflader, hvor de fleste præsenteres i vores udstilling i Kolding. Du får således det look på dit plankegulv eg, som passer til dine ønsker, – skal det være råt, naturligt, rustikt eller andet – det er dit valg, men vi vejleder selvfølgelig gerne, så du får den finish du ønsker.

Egen produktion

Da vi har egen produktion af plankegulve eg kan vi tilbyde et kvalitetsgulv, der svarer til dine behov og ønsker om det helt rigtige gulv.

Vælg Herregårdsplank fra Dane-Wood og du er sikker på professionel vejledning af fagpersoner, der har fulgt træet på nær hold fra stamme til færdigt gulv.

 

Eg plank er et dansk produkt

Et smukt plankegulv med brede planker i egetræ er noget, der er populært og “oppe i tiden”. Vores Herregårdsplak serie her fra Dane-Wood er utroligt flot og i en høj kvalitet. Og så er det et helt igennem dansk produkt, da plankerne bliver produceret af danske egetræer, der bliver opskåret lokalt og produceret i Dane-Woods egne produktionslokaler, der ligger lidt uden for Kolding.

Det kan være svært at vælge de rigtige gulve, når man står for at skulle renovere sin bolig eller have bygget et nyt hus. Et gulv med bredde planker er meget populært nu om stunder. Men et smukt plankegulv er også meget tidløst, og ved at vælge fx egetræsplanker i Herregårdsplank serien her fra Dane-Wood får du et gulv, der ud over at være utrolig smukt også er meget holdbart og slidstærkt, så det kan holde i generationer.

Eg plankegulv tilbud

Vi kan tilbyde dig et kvalitetsgulv, der svarer til de ønsker, som du har til et smukt gulv. Der er forskellige sorteringer, som du kan vælge imellem. Og du kan få egeplanker, der er op til 6000 mm lange og kan have en bredde på op til 350 mm. Med de brede og lange planker får gulvet et udtryk, der signalerer ro og kvalitet. De er velegnede til gulvvarme også.

Du kan vælge vores flotte og eksklusive Herregårdsplank i tre forskellige sorteringer. “Select” fremtræder med et roligt og harmonisk udtryk, da der kun er ganske få og små knaster i træet. “Natur” fremtræder med et naturligt udtryk. Træet indeholder mindre og lidt større knaster. De større knaster vil være spartlede. “Rustik” har en del knaster i størrelser, der kan variere. Både knaster og revner i “Rustik” vil være spartlede, og der kan forekomme splitved i en mindre grad. Denne type gulv fremtræder med et levende udtryk. Du kan vælge den perfekte løsning til dit hjem ved at se de forskellige typer her på siden eller besøge vores flotte showroom på Lyshøj Alle 2, 6000 Kolding.

 

Smukke gulve med egeplanker

Vi tager højde for, at slutresultatet af dit gulv bliver perfekt, fordi vi udvælger egestammerne med særlig omhu, og vi skærer dem selv til, så det hele kommer til at gå op i en højere enhed. Når du vælger eg plank fra Dane-Wood, kan du være sikker på, at du får professionel vejledning af de fagpersoner, der har fulgt træet lige fra stamme til færdigt gulv.

Ved at vælge vores plankegulve i egetræ får du et 100 pct. dansk produkt, da plankerne er produceret af nøje udvalgte danske egetræsstammer, og de er opskåret lokalt og produceret i vores egne produktionslokaler lidt uden for Kolding. Her hos Dane-Wood er vi med igennem hele processen. Det er lige fra, vi vælger de rigtige egestammer, til det færdige gulv lægges, så det endelige slutresultat bliver helt perfekt.

Egetræsplanker er slidstærke

Når du vælger vores Herregårdsplank, får du et gulv, der kan skabe glæde igennem generationer. Det holdbare og smukke gulv har en naturlig skønhed, der gør, at det er tidløst. Eg har været et helt naturligt træ i Danmark igennem de sidste 9000 år, så det passer utrolig godt ind i den nordiske stil.

Vi har mange års erfaring, da vi har produceret gulve siden 1992. Vi kan tilbyde et kvalitetsgulv, så du kan få alle dine ønsker opfyldt til at få smukke gulve, der kan holde i generationer. Her hos Dane-Wood får du en professionel vejledning af fagfolk, der har fulgt træet lige fra stamme til færdigt gulv.
Tøv ikke med at kontakte os, på tlf. +45 75 50 80 33, så vi kan give dig hjælp og vejledning til at finde de helt rigtige gulve til dit nybyggeri eller din renovering. Du kan også sende os en mail til info@dane-wood.com.
RING TIL OS:

+45 75 50 80 33

EMAIL TIL OS:

info @ dane-wood.com

CVR.: DK 31364426

SHOW ROOM

Lyshøj Alle 2, 6000 Kolding

OBS: Indkørsel via Skolebakken. 

ÅBNINGSTIDER

FERIELUKKET i uge 29-30

Mandag til Fredag 9 - 17            ** Eller efter aftale

Kontakt os gerne telefonisk - også for en aftale i åbningstiden.

Ring venligst på tlf.: 75 50 80 33

Dane-Wood®