Dane-Wood A/S  –  Miljøpolitik

Uden skove ville Dane-Wood A/S ikke have en forretning. Vi har derfor en meget stor interesse i og også en forpligtelse til at bevare skovene. For at sikre at vi kun køber trægulve, som er produceret af træ, som kommer fra ansvarligt forvaltede skove, er vores miljøpolitik, at vi kun køber FSC®- , PEFC™- EUTR-certificerede trægulve. Vi driver vores virksomhed ansvarligt og i overensstemmelse med vores politik for miljømæssig og social ansvarlighed.

Dane-Wood A/S’ mål er at øge salget af certificerede trægulvsprodukter, og derved overholde vores miljøpolitik.

Bent Bering Petersen – Administrerende direktør

Dane-Wood A/S køber fra ansvarlige leverandører. Vi anbefaler vore gulve som et miljøvenligt produkt. Vi overvåger løbende vore miljøaktiviteter og vurderer vore resultater. På basis af denne evaluering vil vi justere vore aktiviteter for at sikre en optimering af vores miljøindsats.

Vore leverandører af trægulve fra Danmark, EU og Kina producerer kun gulve af FSC, PEFC og EU-TR godkendt træ.

Trægulve er et meget miljøvenligt materiale sammenlignet med alternative materialer som fliser, linoleum og tæpper. Langt hovedparten af vore produkter er lamelopbyggede gulve, da vi mener, at vi på denne måde gør bedre brug af træressourcerne end ved massive gulve. Der kan produceres mere gulv af den samme mængde træ, hvis der produceres lamelgulv frem for massive gulve, og dermed udnyttes træet bedst. Grunden er, at det træ, der bruges til bagside og mellemlag er fra hurtig voksende træer.

Desuden kan et massivt trægulv ikke nødvendigvis slibes flere gange end et lamelgulv, for et gulv kan ikke slibes længere ned end til fer og not. Desuden gør en lamelopbygning gulvet formstabil.

Vi er overbeviste om, at certificering af skove er den bedste måde at garantere bæredygtige trægulvsprodukter. Vi er også er af den mening, at en uafhængig certificering er den bedste måde at sikre sig træets lovlighed, hvilket er en vigtig del af bæredygtigt skovbrug.

Vi er i en konstant dialog med vore kunder og arbejder hele tiden på at øge efterspørgslen på ansvarligt producerede gulvprodukter. Samtidig vil vi opfordre vore kunder til at købe lamelopbyggede gulve frem for massive gulve, fordi der her kun bruges hårdttræ – som for eksempel eg – i slidlaget, hvorimod der til mellemlaget og bagsiden generelt bruges hurtigt voksende træsorter som fyr, gran og poppel.

Skovene er blevet betegnet som verdens lunger, der både medvirker til at reducere frigørelsen af CO2 samt aktivt optager CO2 fra atmosfæren. Derfor kan træ, der er produceret fra bæredygtig skovdrift, spille en vigtig rolle i formindskelsen af klimaforandringer.

Find os her:

 

RING TIL OS

SHOW ROOM

Lyshøj Alle 2, 6000 Kolding

Obs indkørsel via Skolebakken

ÅBNINGSTIDER

Mandag – fredag: 9 – 17   

*eller efter aftale 

Kontakt os gerne telefonisk – også for en aftale i åbningstiden - tlf. 75508033

EMAIL

CVR-NR: DK 31364426

Sitemap

Dane-Wood®