plankegulv

Plankerne føres i forskellige i mål og sorteringer (sorteringerne vedrører plankernes udseende):

Prima: 1) 14/3mm x 189mm x 1860m og 2) 15/mm x 240 mm x 1900mm

Natura: 1) 14/3mm x 190mm x 1900mm, 2) 14/4mm x 180mm x 2200mm, 3) 15/4mm x 240mm x 2150/2200mm og 4) 20/6mm x 190mm x 1900mm (not og fer)

Ekstra rustik: 1) 14/3mm x 190mm x 1900mm, 2) 15/4mm x 240mm x 2150/2200mm og 3) 12/2mm x 190mm x 1900mm

Classico: 1) 14/4mm x 180mm x 2200mm og 2) 14/4mm x 240mm x 2200mm                                                                                                                                               

Opbygning: Plankerne opbygges ved krydslimning for at sikre en stabil planke med minimal svind og krumning. Består af tre lag. Toplag af eg, mellemlag af nåletræ og bagside af poppel eller fyr. 

Klikgulv: Plankerne er udført med 5G kliksystem og kan derved lægges svømmende. Klik-systemet gør, at plankerne let samles med et klik. Klikfunktionen er konstrueret med en specialudfræsning, som låser plankerne sammen efter lægning. De planker, som klikkes sammen, kommer til at ligge meget tæt og derfor bliver samlingerne ikke særlig synlige.

Et svømmende gulv kan monteres i et rum på max. 8 x 20 meter. Skal ved større arealer opdeles af skinner eller dørtrin.

Alle dimensioner kan klikkes på nær Natura 20/6mm x 190mm x 1900mm.

 

Gulvplankerne kan desuden fuldlimes på beton eller anden form for fast undergulv.

Velegnet til gulvvarme. Dog må gulvets overfaldetemperatur ikke overstige 27 grader.

Massive plankegulve: Plankegulve i eg (og ask) kan fås som massive gulve. Massive planker er med not og fer. Kontakt os og hør nærmere.

                                                          

 

Sorteringerne vedrører plankernes udseende:

Prima: Enkelte små levende knaster vil forekomme, de fleste af plankerne vil være uden knaster.

Natura Plus: Flot varieret åretegning, enkelte små og mellemstore knaster vil forekomme

Natura: Lettere rustik åretegning, en del små og større knaster. Et antal af knasterne vil være spartlede og enkelte spartlede revner vil forekomme. Splintved i mindre omfang vil forekomme.

Ekstra rustik: En del knaster. De fleste knaster vil være spartlede. Der forekommer også spartlede revner samt splintved i mindre omfang.

Classico: Rustikke planker med egetræets tydelige åretegning og knaster i varierende størrelse. Knaster og langsgående revner vil være 3D-spartlede oftest med sort spartel. 

 

Velegnet til gulvvarme. Dog må gulvets overfaldetemperatur ikke overstige 27 grader.

I forhold til de forskellige sorteringer er der forskellige overfladebehandlinger:

Prima: Børstet med klar eller hvid ultramat lak. Samt med hvid olie eller klar olie. Ud over de fire nævnte standard overfladebehandling fås Prima-sorteringen også med Dane-Woods egne overflader med olie eller olie/voks. Dane-Wood tilbyder fra eget anlæg over 60 forskellige overflader. Da vi overfladebehandler på eget anlæg, har vi mulighed for at skabe en unik overflade, hvis dette ønskes. 

Natura plus: Dane-Wood overflade med olie eller olie/voks. Dane-Wood tilbyder fra eget anlæg over 60 forskellige overflader. Da vi overfladebehandler på eget anlæg, har vi mulighed for at skabe en unik overflade, hvis dette ønskes. 

Natura: Dane-Wood overflade med olie eller olie/voks. Dane-Wood tilbyder fra eget anlæg over 60 forskellige overflader. Da vi overfladebehandler på eget anlæg, har vi mulighed for at skabe en unik overflade, hvis dette ønskes. 

Ekstra rustik: Dane-Wood overflade med olie eller olie/voks. Dane-Wood tilbyder fra eget anlæg over 60 forskellige overflader. Da vi overfladebehandler på eget anlæg, har vi mulighed for at skabe en unik overflade, hvis dette ønskes. 

Classico: Dane-Wood overflade med olie eller olie/voks. Dane-Wood tilbyder fra eget anlæg over 60 forskellige overflader. Da vi overfladebehandler på eget anlæg, har vi mulighed for at skabe en unik overflade, hvis dette ønskes. 

Teknik:

Olie eller lak: Der kan vælges imellem oliering eller børstet overflade med mat UV-lak, klar eller hvidtonet. Gulvene lagerføres også uden færdig overflade, hvilket giver mulighed for, at du selv kan vælge overflade på gulvet. Dane-Wood har op på 60 forskellige overflader, de fleste kan vi præsentere for dig i vores udstilling i Kolding. Alle olierede overflader er behandlet med Dane-Wood oliering på vores eget anlæg.

Olie: Gulvplankerne behandles minimum 3 gange med lufthærdende olie fra WOCA. De første 2 gange er med klar eller pigmenteret olie. Sidste behandling er altid med klar olie/voks, som giver gulvet en stærk og vandafvisende overflade.

  – Plankerne ændrer ikke farve, da slidtage sker i farveløs olie/voks.                                                                              – Da slidtage sker i farveløs overflade, gør det gulvet nemt at vedligeholde.

Børstet overflade: En børstet overflade fremhæver træets struktur. Da dele af sommer-vedet (den bløde del af åreringene) bliver børstet væk, fremstår åreringene tydeligere.

Røget eg: Vi har eget røgkammer og er derfor i stand til at tilpasse processen efter, hvor mørk en glød man ønsker gulvet skal have.

Klar eller hvid mat lak: Gulvplankerne bliver først lakeret med 5 gange grundlak, og derefter bliver de behandlet med 2 gange toplak. Med denne behandling bliver der lagt i alt 70-80 grm lak på planken. En gennemsigtig lak giver træet et mat og let gyldent eller hvid udseende. Der anvendes udelukkende UV-lak på produkterne.

 

Rengøring: Gulvet vaskes med natursæbe fra WOCA. Sæben på gulvet må gerne skumme ved påføring, herefter lader man sæben ligge på gulvet i ca. 10 min. Hvorefter gulvet tørres over med en tør klud.

Den efterfølgende rengøring og vask af gulvet kan foretages med en 1:10 eller 1:20 blanding afhængig af hvor snavset gulvet er. 

Gulvet kan vedligeholdes og genopfriskes med olie/ voks.

Se mere her om vedligeholdelse.

Dane-Wood plankegulve i eg
Flotte gulvplanker til svømmende eller limet montering

Moderne og klassisk

Et plankegulv skal du have i mange år – og mulighederne er mange. Dane-Wood hjælper dig med at finde det rigtige gulv ud fra god og professionel rådgivning gennem hele processen. Med et plankegulv fra Dane-Wood får du et gulv, som du dagligt vil glæde dig over i mange år. Et eg plankegulv er både moderne og klassisk og passer derfor til de fleste hjem. De lange planker giver et roligt, eksklusivt og tidløst udtryk. De lange planker forlænger rummet og giver dybde.

Og hvad med gulvvarme – Velegnet!
Og hvad med rengøring – Let at holde!
 

Danmarks førende producent af plankegulve med olierede overflader

Plankegulvene med en olie/voksbehandling giver en perlende overflade, der skyr væske og andet, der tabes på gulvet. Selvfølgelig skal du tørre op, men det gøres nemt. Det spildte perler som ved en bil, der har fået voks, og gulvet vedligeholdes og genopfriskes med en sæbe indeholdende en anelse olie. Det kan ikke blive lettere. Dane-Wood har eget olieanlæg og røgkammer – og sammen med dig kan vi finde lige netop den farve og glød, du ønsker, at dit gulv skal have. Du får et trægulv af høj kvalitet, der både er holdbart og utrolig smukt. Dane-Wood tilbyder ud over plankegulve i eg også ask plankegulv og ikke mindst flotte nordiske gulve i douglas gran. Træet får vi fra Danmark, Frankrig og Rusland.
 

Plankegulve i forskellige sorteringer, dimensioner – og med forskellige overflader

Dane-Wood producerer plankegulve i bl.a. eg og ask, og de findes i mange forskellige mange forskellige bredder og længder, således det passer til dine rum, – smalle planker til mindre rum og i de store rum kan du give den gas med de lange og brede planker af træ fra enten Danmark, Tyskland, Frankrig eller Rusland.

Når du skal vælge dit plankegulv, skal du også vælge mellem forskellige sorteringer af træet, – er du til det rustikke look med mange knaster eller ønsker du et helt roligt udtryk næsten uden knaster og spartlinger? Plankegulve i eg (og ask) kan fås som massivt plankegulv. Kontakt os og hør nærmere. Sorteringerne har ingen betydning for træets kvalitet, men betegner kun træets udseende.
 

Flotte gulvplanker til svømmende gulv eller limet montering

Mange af plankerne er udført med kendt kliksystem og kan derved lægges svømmende. Klik-systemet gør, at gulvet let samles. Plankerne kan desuden fuldlimes på beton eller andet fast undergulv. Vi vejleder og du bestemmer.
 

Vi forener naturen med dansk design

Eksklusive plankegulve hvor vi forener naturen med dansk design. Med et plankegulv fra Dane-Wood forener du et stykke natur ind i din bolig. Plankerne afspejler træernes udseende og det tømmer de er skåret af. Ingen træer er ens og du kan vælge mellem de mange sorteringer. Dit hjem bliver unikt, da et ægte plankegulv afspejler naturen og de træer, som står der, – og ingen træer er jo ens. Du kan endda sætte endnu mere præg på dit hjem ved at vælge mellem de mange forskellige overflader som Dane-Wood tilbyder. Da vi har eget røgkammer og olieanlæg laver vi det gulv, som du ønsker dig.
 

Velkommen i vores store showroom

Besøg vores 400 m2 store showroom i Kolding og oplev det store udvalg. Vi vil sammen med dig finde det gulv, der bedst opfylder dine behov – enten om det er lyst eller mørkt gulv og om det enten skal være rustik eller uden knaster. Kom uanmeldt – eller ring i forvejen og book en tid til vejledning og sparring omkring dit køb af gulv.

Dane-Wood A/S

CVR: 31364426

Adresse:

Lyshøj Alle 2

6000 Kolding

Kontakt os:

+45 75 50 80 33

info@dane-wood.com

Find os her:

Åbningstider

Mandag – fredag:  Kl.: 8 – 17  eller efter aftale

 Kontakt os gerne telefonisk – også for en aftale i åbningstiden.

Ring venligst på tlf. 7550 8033

Sitemap

 

 

Sitemap

Dane-Wood®